Palvelukeskus Sampolan asiakkaita ovat kuurot ja kuurosokeat henkilöt, joille tarjoamme ympärivuorikautista palveluasumista ja tukiasumista sekä viittomakielisiä palveluita ja päivätoimintaa heidän koteihinsa vietynä.
Sampolaan kuuluu myös työkeskus Sampola, joka on Suomen ainoa kuuroille ja kuurosokeille tarkoitettu viittomakielinen työkeskus.
Vuosi 2019 oli meille kehittymisen, juurruttamisen ja kasvun aikaa. Jatkoimme palveluissamme arvolähtöisen ohjaustoiminnan vahvistamista, eli teimme kunkin asiakkaan arjesta ”hänen näköistään” asiakkaan toiveita ja tavoitteita kunnioittaen. Haluamme, että asiakkaiden itsemääräämisoikeus kasvaa, ja tässä onnistuimme vuoden mittaan.
Jatkoimme viittomakielisen tiedon kehittämistä asiakkaiden tarpeisiin. Pystyimme jakamaan asiakkaillemme tietoa palvelukeskuksen tapahtumista info-tv:n kautta, ja saimme tästä hyvää palautetta.

Työkeskus sai vuoden aikana uusia asiakkaita, mikä auttoi kehittämään toimintaa ja taloudellista tilannetta. Kun asiakasmäärä kasvoi, pystyimme lisäämään työkeskuksen tarjoamia työtehtäviä ja löysimme kaikille keskuksen asiakkaille sopivan työn ja onnistumisen kokemuksia.
Meille on tärkeää, että meillä tehdään oikeita töitä. Siksi olemme lisänneet yritysten kanssa tehtävää yhteistyötä huomattavasti. Yhteistyöhön kuuluu yleensä yrityskontakteja, tutustumiskäyntejä, markkinointia ja medianäkyvyyden lisäämistä.
Kaamosristeily, retki automuseoon ja teatteri-iloa
Meille on tärkeää, että voimme toteuttaa palvelukeskuksen asiakkaiden retki- ja tapahtumatoiveita.
Teimme vuoden aikana kaamosristeilyn Tukholmaan yhdessä Kuurojen Liiton nuorisotyön kanssa. Syksyllä järjestimme retken Uudenkaupungin automuseoon ja taidetalo Pilvilinnaan. Teatteri Totti vieraili ilahduttamassa meitä vuoden aikana kahdella eri esityksellä.
Tulkkiopiskelijan avulla teimme retken keskiajalla rakennettuun Vanajan kirkkoon, ja se oli asiakkaista kiinnostava ja mieleenpainuva. Retkellä pääsimme tutustumaan normaalia laajemmin kirkon historiaan ja tiloihin.
Heinäkuun alussa vietimme Luovan huoneen avajaisia juhlallisissa tunnelmissa. Huoneen ansiosta asiakkaillamme on nyt yksi paikka lisää harrastaa taidetta ja pelata pelejä.

Aktiivinen asukaskokoustoiminta on ollut väylä vahvistaa asiakkaiden osallisuutta ja kuulla heidän toiveitaan toimintamme kehittämiseksi. Kokouksissa olemme rohkaisseet asiakkaita antamaan palautetta palvelukeskuksen toiminnasta.
Tärkeää on ollut myös asiakkaiden hyvinvoinnin edistäminen liikunnan keinoin. Olemme pyrkineet mahdollistamaan jokaiselle asiakkaalle hänelle sopiva liikuntamuoto. Liikunta-asioissa olemme tehneet yhteistyötä Hämeenlinnan erityisliikuntatoimiston kanssa.
Vuosi vahvisti, että toimintamme on palvelukeskuksessa ja työkeskuksessa on juuri sitä mitä asiakkaamme kaipaavat. Tyytyväinen asiakas on meidän tärkein palautteemme.
Palvelujen vahvistamiseksi kasvatimme työntekijöidemme määrää neljällä vakinaisella ohjaajaan toimella; kolme ohjaajaa sijoittui palvelukeskukseen ja yksi työkeskuksen puolelle.
Vuodelle 2020 on tiedossa aistihuoneen loppuun saattaminen asiakkaiden rauhoittumisen. Toivottavasti myös pitkään jatkunut suuri piharemontti saadaan vietyä tulevana vuonna loppuun. Työkeskus jatkaa työtä uusien töiden, yrityskontaktien, markkinoinnin ja medianäkyvyyden lisäämiseksi.
Sampola lukuina
28
10
60
12
10226
25
2 361 000
Palautetta asiakkaamme läheiseltä:
Kiitämme hyvästä palvelusta, ja etenkin hyvästä ilmapiiristä. Koemme, että palvelukeskus on rakastava ja välittävä yhteisö, mikä on paljon nykyaikana, sillä kaikkialla asiat eivät ole yhtä hyvin. Lämmin kiitos!”